Grilovaná lilková směs
Potřebné ingredience
2 větší lilky, česnek podle chuti, extra panenský olivový olej, čerstvá máta, bazalková pasta, kmín, 2 rajčata, sladká paprika, pažitka, citrónová šťáva
Postup přípravy
Očištěný lilek vcelku ze všech stran grilujeme, dokud není měkký. Po vychladnutí jej oloupeme a nakrájíme na kostky. Na rozpáleném olivovém oleji lehce orestujeme plátky česneku, aby získal barvu, ale nezhořknul. Přidáme bazalkovou pastu a okmínujeme. Po chvíli doplníme kostky lilku a omytých rajčat, pažitku, okořeníme paprikou, zakápneme citrónovou šťávou a vše smažíme asi 20 minut. Na závěr ještě dochutíme mátou. Směs lze podávat jako předkrm nebo přílohu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé